mokitam.com'a hoşgeldiniz!

2022 Yılının En İyi Freelancer Siteleri

Yazar: Murat Çelik

Freelancer siteler hem işveren hem de iş arayanların internet ortamında buluşarak karşılıklı teklifler sunabildikleri web sayfalarıdır. Öyle ki bu tarz platformlarda aktif olarak kişiler, beğendikleri ve iyi olduğunu düşündüğü birbirinden farklı projelere kolaylıkla başvuru yapabilmektedirler. Bu nedenle freelancer sitelerin, sağlam bir kariyer başlangıcı yapmak açısından son derece önemli olduğunu söylemek de mümkün olacaktır. Ayrıca firmalar da kendi ürünlerini ve hizmetlerini en iyi şekilde pazarlayarak kolaylıkla müşteri bulabilmektedir.

Freelancer sitelerin en önemli bir diğer özelliği ise farklı iş verenlerden farklı projeler teslim alma imkanı yaratmasıdır. Böylece kişisel becerilerin de kolaylıkla geliştirilmesi kaçınılmaz olacaktır. Yani etkin bir şekilde portföyünüz büyürken, çok daha fazla iş teklifi almanız da kaçınılmaz hale gelecektir. Peki 2022 yılının en iyi Freelancer siteleri hangileridir? Merak edenler için işte detaylar…

Fiverr

Fiverr

Ülkemizde insanların en çok tercih ettiği Freelancer sitelerden ilki Fiverr olarak bilinir. Burada Freelancerlar, bitirilmiş olan projeleri ön plana çıkarma imkanı elde etmektedir. Bu sayede de potansiyel müşterilerin ilgisini de çeken birini kolayca seçmek mümkün olacaktır. Fiverr platformunun en önemli özelliği ise işçilerle tek tek iletişime geçme ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır. Aynı zamanda yetenekleri geliştirmek ve ücretsiz öğrenme kursları gibi avantajlar da sunmaktadır.

Upwork

Upwork

Upwork son zamanların en popüler Freelancer sitelerinden biridir. Öyle ki kullanıcılarına ortak bir çalışma alanı sunar. Aynı zamanda Upwork’ün şeffaf işe alım sürecini de destekleyen bir yapısı vardır. Upwork; Microsoft, Airbnb, Dropbox vb. gibi birbirinden farklı ünlü müşteriler için de çalışma imkanı yaratmaktadır. Özellikle de esneklik isteyen herkes için popüler olan bu platform iş bulma sürecini çok daha kolay hale getirmektedir.

Toptal

Toptal

Toptal, Freelancer sektöründe adından sıkça söz ettiren bir platformdur. En önemli niteliği ise şirketlere global freelancerlar arasındaki en üst olan yüzde üç oranında işçi alabileceğini belirtmesidir. Aynı zamanda kişilerin yeteneklerini geliştirmesi açısından da son derece avantajlıdır. Sıkı çalışan herkes Toptal aracılığı ile kariyerinde gerçek anlamda çok iyi bir seviyeye gelebilmektedir.

PeoplePerHour

Peopleperhour

Freelancer siteleri arasında en büyük kullanıcı kitlesine sahip bir platform olarak ön plana çıkan PeoplePerHour  1.5 milyondan çok daha fazla kişiye hitap ediyor. Bunun yanı sıra her çalışan siteye giriş yaptığında 1 puana sahip olur. Yani ne kadar iyi olduğunuzu göstermenin en iyi yöntemi olan PeoplePerHour tamamen ücretsiz olarak hizmet verir. Fakat iş bulma süreci açısından çok çekişmeli bir süreç gerektirir. Burada sürekli olarak kendinizi geliştirerek, belirli oranda ücret ayarlayarak işe alınma şansınızı arttırabilirsiniz.

The Creative Group

The Creative Group

The Creative Group, iş arayanların hayallerindeki işe kolayca ulaşmalarını sağlayan son derece fonksiyonel bir platformdur. En önemli özelliği ise iş aramaya başlamak için bir özgeçmiş ya da Linkedin profili yüklenmesini mümkün kılar. Kişiler ilgisini çeken bir fırsat ile karşılaştıklarında doğrudan başvuru gerçekleştirebilmektedirler.

Nexxt

Nexxt

En iyi Freelancer siteler arasında yerini alan Nexxt iş aramayı dört kriterle sınıflandırmaktadır. Bunlar; kariyer odağı, yerel odak, çeşitlilik odağı ve de global olmak üzere sıralanabilir. Ancak en çok tercih edilen çeşitlilik odağıdır. Çünkü çeşitlilik odağı sayesinde daha kapsamlı bir ortamda iş bulma imkanı elde edilir. Aynı zamanda iş deneme olanağı da sunması açısından Nexxt’in çok avantajlı olduğunu da söylemek mümkündür.

Simply Hired

Simply Hired, freelancer sektörünün opsiyonel platformlarından biri olarak bilinir. En önemli özelliği ise kişilere konum olarak en yakında bulunan freelance işlere göz atma imkanı sunmasıdır. Bunun yanı sıra ücreti tahmin etmek için en yüksek maaş listesi ve de bir araç sunar. Simply Hired belirli bir iş için kullanıcıların değerlendirmelerine de önem vermektedir. Burada kendi özgeçmişinizi kolaylıkla yaratabilir ve bloglardan da sektörünüze yönelik çok önemli şeyler öğrenebilirsiniz.